Home | Isle of Man | Bezienswaardigheden | Reistips | Fotogalerij | Vraag en antwoord | Reisgidsen
 
Reizen Isle of Man
 
► Op de reizen-pagina vindt u
reisaanbod voor Isle of Man.
► Ga verder
 
Vakantieverblijven Isle of Man
 
► Op de verblijven-pagina vindt u
vakantieverblijven op Isle of Man.
► Ga verder
 
Informatie Isle of Man
 
► Op de informatie-pagina vindt u
informatie over Isle of Man.
► Ga verder
 
  Wandelparadijs Isle of Man
Een uitgebreid informatie-menu vindt u aan de rechterkant →

Wandelen op het eiland Man


Wandelparadijs

Het eiland Man mag met zijn heuvels, beboste valleien, zandstranden, steile kliffen en goed onderhouden wandelpaden met recht een waar wandelparadijs genoemd worden. Het gematigde zeeklimaat zorgt hierbij voor aangename temperaturen om te lopen. Het is er zelden heet en slechts sporadisch echt koud. De maanden mei, juni en september zijn aan te bevelen voor degenen die in alle rust, zonder al veel toeristen, willen wandelen.
Verder biedt het eiland met zijn heuvelachtige landschap en steile kliffen ook voldoende uitdaging voor de meer fanatieke wandelliefhebber.
Hieronder volgt een beschrijving van de meest populaire wandelgebieden. Alleen al de prachtige namen van deze gebieden spreken tot de verbeelding.

Wandelen bij Calf of Man

Raad ny Foillan - Isle of Man Coastal Path

Dit wandelpad strekt zich uit langs de kust over zo'n 164 kilometer en biedt vrijwel de gehele tijd een fenomenaal uitzicht op zee. Het startpunt van dit pad is de hoofdstad Douglas aan de oostkust. Vervolgens gaat de route langs de kust naar het zuiden. Het landschap bestaat hier uit hoge kliffen afgewisseld met kleine dorpjes. Dan loopt het pad verder langs de westkust waar zowel hoge bergpieken als zandstranden te vinden zijn. In het noordelijk deel van het pad zijn de meest afgelegen natuurgebieden te vinden. Tot slot eindigt het pad via de noordelijke oostkust weer in Douglas. Dit is het meest dichtbevolkte deel van het eiland. Het grootste deel van dit pad is uitstekend onderhouden, wel kan er hier en daar een modderig stuk voorkomen.
Lees meer over dit wandelpad op onze informatiepagina Raad ny Foillan.

Niarbyl Bay

Niarbyl Bay, gelegen aan de ruige zuidwestkust van het eiland, staat vooral bekend om haar schitterende vergezichten over zee. Denk daarbij ook aan spectaculaire zonsondergangen!
Je wandelt hier op smalle rotspaden met talloze wilde bloemen. Via het kustpad kun je ook naar een kapel uit de 8e eeuw lopen. Op heldere dagen is er zelfs uitzicht op Ierland.
Point of Ayre
Point of Ayre bevindt zich in het uiterste noorden van Isle of Man. Tijdens een wandeling op deze noordpunt kun je genieten van prachtig natuurschoon met onder meer grote getijdenverschillen, talloze zeevogels en met beetje geluk spot je ook nog een zeehond. Ook dit gebied is zeer populaire vanwege de schitterende uitzichten op zee.
Calf of Man
De zuidkust van Isle Man is eveneens gezegend met prachtig natuurschoon. Je kunt hier mooie wandelingen maken met uitzicht op het piepkleine eilandje Calf of Man (zie ook foto hierboven). Het eilandje wordt slechts door een smalle strook water van Isle of Man gescheiden. Het bezoekerscentrum aan de zuidkust van Isle of Man wordt vaak als startpunt voor wandelingen gebruikt.
Snaefell
De top van deze berg, 621 meter, is het hoogste punt van het eiland en bevindt zich midden op Isle of Man. Een wandeling naar deze top gaat over gras, grind en keien en is zonder speciale uitrusting zeker goed te doen. In de omgeving van Snaefell liggen de Barrule Hills waar het ook prachtig wandelen is. De hoogste top daar is 483 meter.
The Outback
Oftewel het binnenland van Isle of Man is zeker ook zeer de moeite waard. Dit deel van het eiland leent zich met haar uitgestrekte glooiende landschap afgewisseld met kleine pittoreske dorpjes ook uitstekend voor het maken van leuke wandelingen.
Laxey Wheel
Verder is, voor wie cultuur met wandelen wil combineren, een wandeling rond de historische mijnvallei Laxey Wheel een echte aanrader.
Activiteiten
Tot slot is Isle of Man ook nog een perfecte plek voor geocoaching. Deze betrekkelijk nieuwe activiteit wordt steeds populairder. Met name de Manx countryside is hiervoor geschikt. Op de website Manx Geocoaching is alle informatie over deze activiteit verkrijgbaar. Met name de Millenium Way Geotrail wordt aangeraden. Het eiland ontdekken via historische routes is een onvergetelijke belevenis.
Wandelgids
Aan de rechterkant staat een verwijzing naar een uitgebreide Engelstalige wandelgids.
Een gratis, eveneens Engelstalige, beknopte wandelgids (pdf) kunt u hier downloaden:
Wandelgids Isle of Manadvertentie

 
 
 
  Meer informatie op deze website

► Algemene informatie
► Arboretum
► Calf of Man
► Castle Rushen
► Cregneash
► Douglas
► Gaiety Theatre
► Groudle Glen Railway
► House of Manannan
► Landschap
► Langness Lighthouse
► Laxey Wheel
► Manx
► Manx Museum
► Niarbyl Bay
► Peel Castle
► Point of Ayre
► Port Erin
► Raad ny Foillan
► Ramsey
► Silverdale
► Snaefell Mountain Railway
► Steam Railway
► Tourist Trophy
► Tynwald
► Wandelen op Man

► Video'sWord nieuwsbrief-abonnee

Abonnees ontvangen enkele keren per jaar de gratis nieuwsbrief met nieuws en aanbiedingen over het eiland Man.


Wandelen op het eiland Man
Wandelgids
Isle of Man


Isle of Man Coastal Path
Deze gids kunt u online bestellen. Klik daarvoor op het plaatje.
advertentie