Home | Isle of Man | Bezienswaardigheden | Reistips | Fotogalerij | Vraag en antwoord | Reisgidsen
 
Reizen Isle of Man
 
► Op de reizen-pagina vindt u
reisaanbod voor Isle of Man.
► Ga verder
 
Vakantieverblijven Isle of Man
 
► Op de verblijven-pagina vindt u
vakantieverblijven op Isle of Man.
► Ga verder
 
Informatie Isle of Man
 
► Op de informatie-pagina vindt u
informatie over Isle of Man.
► Ga verder
 
  Spoorlijn
Een uitgebreid informatie-menu vindt u aan de rechterkant →

Groudle Glen Railway


De railway

Isle of Man heeft, naast de schitterende natuur, meer bezienswaardigheden te bieden dan u in een week kunt bezoeken. De Groudle Glen Railway is daarbij een van die bezienswaardigheden die u gewoonweg niet mag missen. Alleen al de moeite waard omdat het gehele project uitsluitend wordt gerund door vrijwilligers en de benodigde financiën volledig via particuliere fondsenwerving worden verkregen.

Het traject

Net ten noorden van Douglas, de hoofdstad van Man, bevindt zich de thuishaven van de Groudle Glen Railway & The Sea Lion Rocks Tea Rooms. Na een korte wandeling door de vallei bereikt u Lhen Coan Station, het 'centrale station' van deze oude spoorlijn. De spoorlijn heeft een lengte van nauwelijks 1500 meter. Van Lhen Coan Station gaat het naar het Sea Lion Rocks, een station boven op de kliffen van het eiland. Onderweg is het genieten geblazen van het mooie landschap en de schitterende uitzichten. Halverwege het traject is er een gelegenheid waar de twee treinen op het traject elkaar kunnen passeren.

Trein Isle of Man
copyright foto: Mark

Het materieel

De stichting beschikt over maar liefst 6 stoom- en elektrische locomotieven, waarvan de 'Sea Lion' en 'Polar Bear' toch wel de bekendste en meest gebruikte zijn. Daarnaast beschikt de spoorlijn over een aantal rijtuigen, deels voor het vervoer van de passagiers en deels voor het vervoer van materialen.
De dienstregeling
Naast een aantal speciale evenementen (bijvoorbeeld met Kerstmis, Pasen en Bank Holiday) is er ook een geregelde dienstregeling. Tussen mei en september rijden de treinen onafgebroken heen en weer tot in de namiddag. In juli en augustus rijden de treinen elke woensdagavond. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van de Groudle Glen Railway.advertentie

 
 
 
  Meer informatie op deze website

► Algemene informatie
► Arboretum
► Calf of Man
► Castle Rushen
► Cregneash
► Douglas
► Gaiety Theatre
► Groudle Glen Railway
► House of Manannan
► Landschap
► Langness Lighthouse
► Laxey Wheel
► Manx
► Manx Museum
► Niarbyl Bay
► Peel Castle
► Point of Ayre
► Port Erin
► Raad ny Foillan
► Ramsey
► Silverdale
► Snaefell Mountain Railway
► Steam Railway
► Tourist Trophy
► Tynwald
► Wandelen op Man

► Video'sadvertentie

Landschap eiland Man